pc-makkelijk is een non-profit dienstverlening voor als je een betaalde dienstverlening niet kunnen bekostigen, in de provincie GroningenWetenswaardigheden voor webmasters. Zo heb je de grootste kans op succes met je website.

Communiceer met je bezoekers

En: Kruip in de huid van je bezoekers!

Dat is eigenlijk waar het allemaal om draait.

Zullen bezoekers echt begrijpen wat jij wil overbrengen? Krijgen zij voor ogen wat je zelf voor ogen hebt?

Plaats de belangrijkste informatie bovenaan, of hoger. En stel jezelf deze vragen:

  • Wek ik vertrouwen bij de bezoeker?
  • Spreekt de tekst mijn doelgroep aan of probeer ik alles voor iedereen te zijn?
  • Praat ik over mijzelf/mijn bedrijf... of over de leefwereld van mijn bezoekers?
  • Heb ik grote lappen tekst die veel van de lezer vragen? Vermoei ik mijn bezoekers niet met teveel tekst? De kans is groot dat ze voordat ze mijn site vonden al veel hebben moeten doorploegen op andere sites. Of overvoer ik de lezer niet maar maak ik kleine alinea's met tussenkopjes en illustraties die uitnodigen tot lezen? 
  • Waarom zou de lezer verder lezen? Ikzelf vindt de tekst heel waardevol, maar is het voor de lezer echt zo interessant?
  • Lijk ik geloofwaardig? Overtuig ik de bezoeker dat deze op een goed adres is?
  • Begeleid ik de lezer naar de volgende stap, zoals een uitnodiging om te reageren middels een bestelknop of telefoonnummer? Of laat ik hem zwemmen met de kans dat hij de website verlaat?

Vormgeving van je website

Als informatie verstrekken het voornaamste is, dan komt verfraaiing op de tweede plaats en moet die zo weinig mogelijk afbreuk doen aan de duidelijkheid. En bedenk: jij kent de tekst van je website heel goed en hoeft hem niet meer te lezen, maar is de tekst, het font, makkelijk te lezen voor bezoekers?

"Eenvoud is kenmerk van het ware"

Pijl omhoog

Microsoft Word document converteren naar html-webpagina