pc-makkelijk is een non-profit dienstverlening voor als je een betaalde dienstverlening niet kunnen bekostigen, in de provincie Groningen
Een rotklus voor webmasters: Microsoft Word documenten foutloos converteren naar html-webpagina, epub en pdf


Illustratie Microsoft Word documenten converteren zonder fouten en met zo weinig mogelijk (rommel)code zodat het bestand zo klein mogelijk wordt, een korte download tijd heeft en gunstig wordt beoordeeld door Google.

Online converters doen het zelden goed!

DocConverter converteert uitstekend!


Het desktop programma WordCleaner Er gaat minder of geen opmaak verloren met DocConverter en de optie "HTML", maar dan wordt het html-bestand groter dan met de optie "Convert en Remove Formatting".

Hieronder het resultaat van mijn ruime ervaring met tal van programma's en het converteren van Word doc/docx naar html/epub/pdf.

Bij het converteren krijg je op deze manier het beste resultaat: de kleinste bestanden met de minste fouten en (rommel)code in html-bestanden:

Doc(x) naar Html  
met DocConverter (optie "Convert en Remove Formatting")
Doc(x) naar Pdf met Apache OpenOffice Writer
Doc(x) naar Epub met go4convert.com*

Met Apache OpenOffice en go4convert.com is converteren het eenvoudigst. Met DocConverter, Microsoft Word en vooral Calibre is het ingewikkelder.

In alle gevallen duurt het converteren niet langer dan twintig seconden, maar: het optimaal maken van de html-broncode is nog veel werk, want in alle gevallen wordt er door het converteren naar html overbodige code aangemaakt en gaat er vaak opmaak verloren (soms niets, soms weinig of veel meer) wat je dan handmatig moet corrigeren.

* Bedenk dat een dergelijke dienst iets kan doen met je bestanden wat je misschien niet wilt. Gevoelige data moet je dus liever niet zo converteren.

Pijl omhoog